Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

09:43 | September 11, 2016

Veckan som gått

Liten rapportering om högt och lågt från veckan som gått:

Veckans WTF: vad är problemet med mig och tekokare denna vecka? Först bränner jag bort flera hudlager stort som två femkronor på armen hemma och sedan dyker det upp en tvestjärt (!) i tekokaren på landet. Någon försöker säga mig något men jag vet inte vad…

Veckans jippie: ett superkul möte om spännande planer för hösten och alla ni som köpt min kurs – woop woop.

Veckans oro: vart vårt land är på väg. Tänker på skolor och skolresultat, äldrevård i kris, polisen i kris, BB-situationen, bristen på ledarskap i försvarsfrågan, bristen på civilkurage hos åklagaren i gruppvåldtäktsfallet förra sommaren (som bland annat Uppdrag Granskning pratade om). Jag undrar – om det varit hennes dotter som blivit “gruppvåldtagen med sadistiska inslag och nästan misshandlad till döds” – hade hon tagit andra beslut? Läs länken ovan – blir så arg! Den stackars stackars 24-åriga tjejen har förmodligen fått men för livet medan en av killarna river av lite sluten ungdomsvård och sedan är ute igen. Hörde att det ska upp för resning igen, förhoppningsvis kanske man gräver lite djupare den här gången.

Helt ärligt så känns det som om skeppet Sverige är på väg åt något oklart håll och det är absolut ingen som varken styr eller gastar (tänker på alla politiska partier just nu, alla är lika passiva och ängsliga och bara kastar paj på varandra). Ja, kanske lite off topic till bloggen men som mamma blir jag rädd och arg. Är det bara jag som känner oro?

Veckans nostalgi: har gått igenom gamla kassar och kartonger här på landet för att hitta alla de urvuxna babykläderna jag sparat. Hittade såååå mycket roliga gamla foton, här kommer några godbitar på mitt ponny/hästliv.


Med min ponny Silver, 14 år är jag väl här.


Med Silver på ponny-EM i Drottningholm.


Försäsongsträning med hästen Bintje, ca 17 år gammal var jag väl då. Åh så mycket minnen!

Veckans bästa: att vi har kommit så långt med fixet i lägenheten. För mig som är kontrollfreak känns det väldigt lugnande.

Veckans mys: att tillbringa en hel eftermiddag med att baka med barnen.


Veckans energikick: den rawfoodmat vi ätit måndag till fredag. SÅ gott, så smidigt att få allt fixat med frukost, lunch, middag och snacks och underbar energikick. Tack Doctor Salad, det här gör vi om i januari!


Veckans tack: till er läsare – ni är för goa med era trevliga kommentarer.

KRAM

Weekly update about highs and lows… xxA 


10 kommentarer10 kommentarer om “Veckan som gått”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Väldigt bra skrivet! Håller verkligen med dig! Tyvärr känns det som att det här landet är på väg åt helt fel håll. Tyvärr skadas många oskyldiga. Svaga grupper i samhället som inte får det stöd som behövs- nyblivna mammor, barn, våldsoffer etc. Du får gå in i politiken och påverka! ?

  Reply
 • Jamen, vi gillar ju dig och din blogg helt enkelt! Simple as that!

  Reply
 • Jag gillar att du börjat skriva om lite allvarligare saker också. Ibland blir bloggarna liksom lite för overkliga och det är bara perfekt allt, så det är skönt att höra att du oroar dig för läget (även om det förstås är trist att det ska behövas).

  Reply
 • Först och främst tack för en jöttebra blogg, jag har fått många bra tips via din blogg båda vad gäller både inredning och mode (har bla “upptäckt” Baum und Pherdgarten tack vare dig). Har aldrig kommenterat förut, men måste tyvärr stämma in i den oro som du skriver om idag. Det känns som politikerna oavsett parti bara följer opinionen för att få så många röster som möjligt i nästa val istället för att våga ta ställning eller fatta beslut för landets bästa. Vad ör det för verklighet våra barn kommer att växa upp i? Tyvärr tror jag att gemene man inte följer nyhetssändningar, dagspress och program såsom agenda och uppdrag granskning och reflekterar över vad saker innebär utan lever i tron att allt är som vanligt… Jag försöker i det lilla påverka genom att uttrycka detta för de (få) kommunal-och riksdagspolitiker jag känner lite grann. Bra att du skriver om det, jag tror att det kan få fler att vakna upp.

  Reply
 • Såå trevlig läsning varje vecka!
  Blir så glad över att din blogg är lagom av familj privat och affärsliv!

  Kul och se lite kort från ditt hästliv…

  Igår var jag och 7 ladies +55 gamla elit ryttare som hållit ihop sen vi var på ridläger i 10 års åldern ute på hike ridning Med Islands häst här nere i Småland !?

  Vi ses då och då på lite hipp hopp med hästarna

  Trevlig vecka
  Önskar
  Masse

  Reply
 • Hej,
  Du sa det jag tänker. Oro är bara förnamnet. Vi vill emigrera, på riktigt. Och då är jag andra generationens, haha. Nä det har spårat ur totalt, känner bara maktlöshet. Skriv på, tyck på.

  Reply
 • Håller med er. Känner oro och är rädd att gå själv på DAGTID sen 2 år tillbaka. Förstår inte hur regeringen kan fortsätta se på när vi sjunker. Att inte döma de asen till hårda straff för gruppvåldtäkten borde innebära fängelse för de som friar dem….usch, vill också bara fly Sverige. Här kan man inte bli gammal ?

  Reply
 • Härligt med lite nostalgi. Ibland kan man hitta de mest roliga och minnesvärda saker när man röjer i förråden.

  Håller helt med om samhällsanalysen. Det är ingen ideologi eller ansvarskänsla som styr utan detta ängsligt och “vända kappan efter vinden”-mentalitet.
  Vi har faktiskt börjat leta boende och jobb utomlands då många vänner till oss flyttat redan. Tyvärr tror jag det är en utveckling vi kommer se mer av. De som har möjlighet de flyttar. Sorgligt minst sagt.

  Ha en härlig söndagkväll! Kram

  Reply
 • Nostalgi. Tycker fortfarande att Silver var en drömponny! Själv har jag en ny på ingång. 9-år,
  diplom i både hopp och dressyr samt startad i fälttävlan….inget för dom största klasserna men mvs ska gå. Den går aldrig ur, hästglädjen.
  Tack för nostalgitrippen.

  Reply
 • Hej! Vad kul att du skriver om blandade ämnen. Roligt att läsa och man får lite att tänka på! Man får försöka göra sitt bästa för att påverka med det man kan.
  Förstår att du har fullt upp i din vardag med fullspäckat schema men saknar du inte hästlivet?
  Hade också en ponny som hette Silver när jag var tonåring. Efter många år utan egen höst har jag nu äntligen skaffat en ihop med min tonårsdotter . Fantastiskt roligt att ha en gemensam hobby.

  Reply