Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

11:50 | December 6, 2017

Köksrenovering

Lite bilder från köket!

Det är lite grejer kvar såsom fler spotlights, måla tak och väggar, eluttag på fler ställen. Men ändå, mycket på plats!

Bänkskiva och stoooor häll, check.

Massor av lådor, handtagslösa luckor i varmgrått och vita lister mellan. Skiva ner till golvet från Silestone.

Stor vägg med hel kyl, hel frys (vuxenvarning), vanlig ugn, ångugn och värmelåda. Nu gjorde vi det! Alla vitvaror kommer från Smeg. Rätt kul faktiskt, många av mina kollegor från min gamla Elux-tid jobbar där nu så man kan väl säga att jag pumpade dem ordentligt på all info om vilka grejer man “ska ha” som barnfamilj. Typ stor frys. Älskart!! Ska bara fylla den nu.

Vad har man i frysen? Vi hade en så liten förut så det fanns bara glass och is i, i princip. Behöver inspiration!

Fortfarande papp på golvet. Köket är från HTH och luckan heter Athena Lera.

Självklart Rituals på diskbänken. Hade ju alltid det i gamla köket. Så mycket trevligare att titta på än standard-diskmedelsflaskan. Sparade min gamla “bricka” och har nu bara fyllt på.

Nu blir det stor lunch, ska dra ut en visdomstand i eftermiddag och räknar med att inte kunna äta så mycket mer på ett tag…

KRAM

Kitchen in the making, soon there! xxA


33 kommentarer33 kommentarer om “Köksrenovering”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vi har en sån liten frys och mer behövs ej. Vad hittar man i vår frys? Pommes frites, löjrom, isbitar, köttbullar, nån låda med rester till en pytt och ibland glass. 🙂

  Reply
 • Låter som en välvald lista!

  Reply
 • Om man som jag älskar gott surdegsbröd men hatar torrt bröd och inte alltid hinner springa och köpa färskt är det superbra att ha färdigskivat i frysen. Vet att många butiker kan skiva det när man köper det och sedan har man det i frysen tills man vill äta. Jag gillar att rosta det lite lätt.
  Sedan har vi mängder med fryst mango för vi gillar mangosmoothie.

  Reply
 • Gott!!

  Reply
 • Saa fint! Var kommer de underbara ljuslyktorna pa köksön fran?
  Tips tips pa att göra storkok köttfärsas och alltif ha i frysen:)

  Reply
 • De kommer från Gant men har några år på nacken så jag vet inte om de finns kvar.

  Reply
 • Vilka väggfärger föredrar ett proffs som du? Flugger, Nordsjö…eller något annat? Vilken matthetsgrad?
  Kan du länka till hemsidan där man kan rösta på årets bloggare? Vill ju rösta på dig förstås!

  Reply
 • Här kommer den!

  https://www.elledecoration.se/inredningsbloggare-2018/

  Jag har jobbat mycket med Alcro när jag gjort inredningsprogram. Jag skulle säga att de stora märkena är mycket bra men att tex ett märke som Farrow and Ball inte har samma färgpigment i så man behöver stryka fler ggr…

  Matthet beror på vilket rum. Vardagsrum – matt, kanske glans 7. Hall – glans 30 kanske? Beror på familjesituationen skulle jag säga… 😉

  Reply
 • Så fint kök – grattis!

  Det här är vad vi alltid har i frysen: frysta bär (hallon, blåbär), glass, frysta örter (färdigpackat och bara slänga i meten – basilika, persilja, gräslök mm), fasta croissanter och pain au chocolate från Picard (finns numera att köpa på ICA Maxi och är perfekta till helgfrukosten), skivat bröd, vitlöksbröd, frysta pizzor, frysta grönsaker (ärtor, broccoli etc), pommes, fiskpinnar (bra resermiddag), köttfärs,kycklingfiléer, vegofärs. Brukar också frysa in om jag någon gång bakar bullar, lussekatter etc.

  Reply
 • Oj så mycket bra! Baam!

  Reply
 • Blir ckockad över att en 3-barnsmamma frågar vad man ska ha i frysen ?? 🙂 Bullar, bröd, frysta bär, fryst kött, fryst fisk, middagsrester you name it… När man inte handlar så ofta är det praktiskt med stor frys.

  Reply
 • Lättchockad haha?

  Reply
 • 😉

  Reply
 • Bra tips! Men om man bott mittemot en mataffär och haft en mini-frys så sitter inte riktigt rutinen med frys där. Än. 😉

  Reply
 • Picards goda mat!

  Reply
 • Ja!!

  Reply
 • Oj, hur har ni som småbarnsfamilj lyckats klara er i princip utan frys?!?! Jag lever ensam och har tre fack, och det är alldeles för lite!
  Jag bakar allt bröd själv, perfekt att ta upp kvällen innan man ska äta det. Ibland är någon släkting ute o jagar o då får man påfyllning, vinbär och blåbär från i somras, frysta grönsaker, fryst fisk, hembakta kakor, riven ost, matlådor…man kan frysa grädde ifall den riskerar gå ut utan att bli använd osv osv 🙂

  Reply
 • Oh vad mysigt det låter med egetbakat bröd! Bra tips.

  Reply
 • Vi har som jag skrev i en annan kommentar bott hos svärmor och hon har en låda för kött, en för fisk och en för kyckling, däri har hon förutom råvaror även burkar med tillagad mat, ex köttbullar, fisksoppa osv. En låda med grönsaker, en med bär och en med bröd och bakverk. Som barnfamilj behöver man ju oftast en hylla för färdigmat också.
  Kram Karin

  Reply
 • Superbra inspo!

  Reply
 • Ojoj! Två vuxna och vi fyller lätt en hel frys med matlådor och frysta grönsaker, kryddor, svamp, färdiga grejer när det krisar. Frysen är ju räddningen så många dagar! 🙂

  Reply
 • Bra inspo!

  Reply
 • Jättefint, bara att måla över de vita ”luftintagen”i samma färg som skåpen, så blir det perfekt!

  Reply
 • Haha 🙂

  Reply
 • När man har mer plats i frysen är det toppen att frysa in när på sommaren och kunna ta fram höst/vinter och lyxa till det med med rabarberpaj eller varma hallon till glass. Mums!
  Detsamma med kantareller och annan god svamp ?

  Reply
 • Så bra tips tack!

  Reply
 • Såååå snyggt och fräscht! Känns så lätt & luftigt, speciellt nu när typ nästan alla väljer blågrått högt & lågt. Sagt det förut, men tål att sägas igen, du har fantastisk & oslagbar smak gällande inredning!

  Reply
 • Tack snälla du.

  Reply
 • Hur långt är det mellan kylskåpet/ugn och spishällen ? Går det att stå och puttra i grytorna och samtidigt plocka ut en plåt ur ugnen?

  Reply
 • 125 cm så det är standardmått 🙂

  Reply
 • Usch, stackare… dra visdomstand låter inte roligt! Ha lite koll på hur du mår sen… Har hört att det är mer vanligt att man behöver få penicillin efter att man dragit en visdomstand än att man klarar sig utan. Inte för att jag förespråkar “meducin” men om det blir värre och börjar kännas j-ligt så kan det vara bra att ha ett recept redo för att kunna hämta ut. Berätta gärna hur det var. Jag har själv två visdomständer kvar som jag funderar på att låta dra. Men vet inte vad som är mest värt 😉 Lycka till!

  Reply
 • Fint kök,men hade det inte varit bättre att måla taket innan ny inredning kom på plats?
  Beträffande frysen….dröjer nog inte länge innan din är full och du inte förstår hur du klarar dig utan. Perfekt att göra dubbla portioner och ha på lut för barnen och stressig dagar.Plocka bär och svamp och köp grönsaker på hösten, då väljer du vartifrån dessa kommer.

  Reply
 • Hepp! Du är ju husägare nu … så att fylla frysen bör gå galant; finfint gräsbeteskött köps helst lådvis, och ni kanske får någon jaktlycka att fylla på med. Addera svamp och lite bär från skog och trädgård och du äter gott som attan året runt. Att det är bättre för både er, djuren och naturen är ren bonus 😉

  Reply