Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

19:54 | December 20, 2017

Det är något som inte stämmer

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Hur jag ska skriva. Men jag vet att jag måste skriva något.

Det här med serieöverfallsgruppvåldtäkterna.

Det är f-n helt sjukt det som har hänt i Malmö. Den 17-åriga tjej som blev våldtagen av ett gäng killar och fått tortyrliknande misshandel. Jag kan knappt ta in det. Hur mår man efter det? Repar man sig någonsin?

När började hela kompisgäng dra runt och fånga, tortera och våldta tjejer? Den ensamme våldtäktsmannen var jag alltid livrädd för när jag var yngre (och fortfarande). Men en hel grupp, hur klarar man sig mot dem? Malmöpolisen säger att man ska gå ut två och två. Jo men ser ni – det räcker inte! Två kvinnor mot åtta killar som inte drar sig för att hälla tändvätska på sitt offers privata delar efteråt för att “elda upp bevisen” bryr sig inte om det är en eller två tjejer.

Lägg därtill domen mot kvinnan som blev gruppvåldtagen i Fittja. Där de inte blev dömda utan nu får skadestånd. Trots dna från tre av de fem som var närvarande. För att det inte gick att bevisa att hon gjort tillräckligt motstånd. För att hon ville köpa knark. För att hon var dömd på förhand pga sitt missbruk.

Jag blir tokig. Jag vet inte, men det är ingen av de kvinnor som jag träffat genom livet som tycker att det är ursexigt att bedriva älskog i en trappuppgång med fem okända män varav några dunkar hennes huvud i trappan samtidigt.

I kölvattnet av #metoo är det dags för ett nytt uppror. Det här är inte OK. 

Jag kräver att våldtäktsfall tas på allvar. Jag kräver en lagstiftning som gör att potentiella förövare tänker sig för en extra gång. Jag kräver att polisen prioriterar detta. Jag kräver att Dan Eliasson vågar gå bortom “sluta tafsa-armbanden” denna gång och faktiskt göra något. Jag kräver min rätt till trygghet som kvinna, som mamma, som dotter, som vän.

Jag är förbannad, ledsen, bestört och orolig. Jätteorolig.

Vad tycker ni mina kloka bloggläsare? Vad gör vi? Kommer samtyckeslagen att räcka? 

KRAM till er alla, ta hand om varandra.

Alla mina tankar till offren. 


74 kommentarer74 kommentarer om “Det är något som inte stämmer”

  Bra rutet!
  Lagar hjälper inte så mycket utan det är attitydförändringar som måste till .
  Samtal om respekt, sexualitet,jämställdhet och ansvar.Och ensamma förstörda pojkar som lever utanför samhället måste tas om hand och styras upp, innan sånt här händer.
  Ingen lätt uppgift men jag tror att det är lösningen.

  Reply

  Så bra uttryckt Andrea! Håller med i allt du säger, något är snett i samhället när brott kan begås ostraffat. Vi kan inte acceptera detta!

  Reply

  Kan privatpersoner (som inte har något med fallet att göra) överklaga våldtäktdomen?

  Reply

  Nej det kan man inte men hennes försvarsadvokat kommer att göra det så det blir gjort ändå.

  Reply

  Håller med dig. Det är fruktansvärt som det har blivit. Man känner sig rättslös.

  Reply

  Tar lagen i egna händer? Vi har ett samhälle och en kultur som inte ger en rättvis behandling. För stora skillnader i respekt, bedömningar och prioriteringar när det kommer till kön, hudfärg och bakgrund.
  Snart val igen. Om den kvinnliga delen av befolkningen gör ett ställningstagande genom hur man väljer i valet får det effekt. Men å andra sidan är väl de alternativ som bjuds inget att hurra för

  Reply

  Domen kommer att överklagas och hovrätten kommer med stor sannolikhet att döma dem. Hovrätten består av människor som kan lagen till skillnad från tingsrätten där nämndemän inte behöver vara speciellt bevandrade i den.
  Hovrätten kommer att döma annorlunda, det tvivlar jag inte ett dugg på. Skadestånd betalas inte ut när en dom överklagas och även om hovrätten inte heller skulle kunna döma dem såsom vi vill kommer de att minska skadeståndet rejält.
  Hav hopp.

  Reply

  Jag kräver att Dan Eliasson avsätts!!!
  Det måste komma in nya energier inom
  Polisväsendet som verkligen agerar och förändrar.
  Det duger inte längre.
  Andrea, bra att du reagerar.
  2018 kommer bli ett omvälvande år.Människor kommer att börja agera och reagera som aldrig förr.

  Reply

  Tack för så bra inlägg! SOM vi har pratat om detta på mitt jobb, hur dåligt man mår åh alla dessa kvinnors vägnar! Hur ofattbart korkat vårt rättsystem kan vara, hur otroligt ledsen man blir att hon med missbruksproblem kanske inte blir tagen på samma allvar, som en kvinna utan! Hur jag precis som du, alltid varit/är rädd för 1 våldtäktsman! Nu ska vi vara rädda för alla män! Det här är ett så viktigt ämne! Kan fortsätta i evigt… men tack för kloka ord! God jul kram till dig, fina Andrea

  Reply

  Låt oss tillsammans kräva en förändring. Vi måste kunna vara trygga och lita på samhället och varandra.

  Reply

  Instämmer. Så bra att du tar upp detta viktiga ämne.
  God jul & tack för att jag får ta del av din blogg!

  Reply

  Tack! för att du tar upp frågan. Viktigt att vi ALLA reagerar oberoende av ställning i samhället. Om vi gör det tror jag på förändring; vi får aldrig ge upp!

  Reply

  Vad bra att du tar upp ämnet och jag instämmer verkligen i allt. Det är sååå viktigt att vi alla gör vår röst hörd och att vi aldrig ger upp!
  Kram

  Reply

  Det är så sjukt. Killarna erkände till och med men sa att ”hon var med på det”. Skulle det hålla i ett ”vanligt” tortyrliknande misshandelsfall av en kille??. ”Han var med på det för lite knark”. Hade en domstol godtagit det?? ” Jaaa, låt oss se, det KAN ju finnas någon som VILL bli misshandlad av 10 män i fyra timmar, så låt oss hellre fira än fälla.” Kommer ingen domstol säga någonsin.

  Reply

  Känner exakt samma sak! Rättssystemet måste ses över och bevisbördan flyttas till förövaren. Istället för att prata om tjer inte ska gå ut själva så ska man prata om vad killar har för anledning att strosa runt om natten utan mål och av vilken anledning. Sen är det dessutom olagligt att både sölja knark och köpa sex i Sverige, varför kan man då inte dömma mot det? Bra att du belyser detta! Tack för bra blogg.

  Reply

  Det är otroligt bra att du tar upp detta ämne! Klokt och starkt av dig!
  Det är så skönt att läsa att fler kvinnor tänker på samma sätt och visar avsky.
  Något måste hända i samhället för att förändra vissa mäns syn på kvinnor, sex och deras bristande respekt när det gäller jämlikhet.
  Varma tankar till de utsatta kvinnorna!

  Reply

  Du ska ha en eloge som tar upp detta!??
  Din blogg borde heta; Mellan damm, glamm och civilkurage ??
  Hälsningar Lotta

  Reply

  Exakt vad som slog mig! Civilkurage och Mod! Och intelligens. ❤

  Reply

  Tack Andrea för att du tar upp detta. Det verkar aldrig ta slut. Känner en stor ilska, sorg, oro över det som händer i vårt samhälle idag. Verkar som om hela rättsväsendet är påväg att kollapsa. Politikerna bara pratar om utredningar, skall ändra lagen mm. Vi har inte tid att vänta.Det är så typiskt oss svenskar…. händer inget.Att förgripa sig på barn( tänker på den 12-åriga flickan i Stenungsund , hon har mött sin gärningsman ute på orten o inget händer) och unga kvinnor , ja även äldre kvinnor, det verkar inte spela någon roll.Antingen är ” offret” inte trovärdigt o har inte gjort tillräckligt motstånd mm.
  Vi behöver en riktig polischef o modiga politiker som agerar nu. Nämdemän i rätten som vet vad de håller på med.
  Det är dags för Sveriges kvinnor att samlas i en gemensam aktion över hela landet o verkligen göra våra röster hörda a la fransmännens sätt att demonstrera.
  Jag är mamma till fyra vuxna barn o far- o mormor till fem barnbarn o känner en förtvivlan till det samhälle som de små ska växa upp i. Gruppvåldtäkter, skjutningar, rån, näthat mm
  Tack för din fina blogg, din energi och fina reportage .
  Önskar dig en GOD JUL o GOTT NYTT ÅR????

  Reply

  Håller VERKLIGEN med dig. Så himla bra skrivet!

  Reply

  Men detta blir ochså följderna av vår politik,
  När det viktigaste är politik och inte verklighet. Statistiken säger att män med invandrarbakgrund är överrepresenterade på anstalter,men ingen vågar säga det rakt ut.
  Det går alltid att skylla på stadsaparaten men det personliga ansvaret måste alltid ligga på individen! (Oavsett bakgrund) detta är inget invandrarfientligt inlägg utan fakta!

  Reply

  Fast jag aldrig drabbats personligen så gör det så jävla ont i själen. Om en icke utsatt får ångest bara av att läsa så vad ska inte den drabbade känna. Jag lever ett stillsamt liv på landet och är väl på så sätt skyddad från mycket. Men när jag var yngre var det krogliv, nattliga promenader och som någon skrev så var det tanken på EN galen man som var risken då. Skulle det varit idag så hade jag nog haft ett helt annat bagage. Hur kan dessa män bli såna fullständigt empatilösa svin? Fan vad trött jag blir när kvinnor inte får leva på samma villkor som män. Ursäkta språket och rörig text, men jag blir aggressiv av denna sjuka utveckling i dagens Sverige.

  Reply

  Vi ALLA måste också våga nämna vilka, som begår just gruppvåldtäkter, det är inget typiskt svenskt fenomen, som det alltid heter så fort brott begås som vi i detta land inte är vana vid. Finns ingen anledning att bry sig om fega beskyllningar om att vara varken brunråtta eller nazist när man protesterar mot det nya våldet som inträtt i vårt land som förskräckande verklighet, en verklighet vår feministiska sk. regering framstår som ett hån mot vårt lands kvinnor i att undvika krafttag som gör skillnad.
  Hela världen reagerar numera om hur Sverige förvandlats, men fortfarande verkar förnuftet saknas hos både vår regering, opposition samt media, där media har mycket att stå till svars för eftersom de ska vara den alarmerande rösten för folket, men som förvandlats till något mycket obehagligt, likt resten som styr vårt land. Obehagligt. Som sagt, det är något som inte stämmer.
  Kom ihåg det till valet 2018.

  Reply

  Jag vill ändå bemöta den här kommentaren. Det är olika slags män som begår gruppvåldtäkter och det är inget nytt fenomen alls. Att göra en politisk och främlingsfientlig sak av detta är rätt osmakligt tycker jag.INGA män får våldta men alla människor har faktiskt samma värde.

  Reply

  Håller helt varit frustrerad länge över dessa friande mål därför fortsätter våldtäkterna Därför att det går att komma undan…
  Inte klokt som att polis ger upp direkt…
  Och övriga rättssystemet kommer med en alla möjliga märkliga krumbukter för att gärningsmännen inte skall dömas..
  Advokats samfundets gen sekr kom med en utläggning på juridik språk om varför det inte är bra med samtyckeslag som unte sa mig nånting…
  Allt prat om att en tjej el kvinna inte skall ha dom el dom kläderna eller inte va ute sent på natten här bara nonsens hon skall kunna gå på Kungsgatan 3 på natten naken utan att bli våldtagen. Är alldeles för stort fokus på att bortförklara o ursäkta våldtäkt vilket försvårar upprättelse för offret…
  Våldtäkt handlar bara om makt våld kontroll och föraktfull kvinnosyn som bygger på villfarelsen att kvinnans kropp och sexualiteten tillhör mannen är ju ett globalt synsätt och helt galet vilket legitimerar våldet. Nej 0 tollerans och lagför förövarna o se till att de inte blir friade i Hovrätten och låt kvinnor gå fredade i vilka kläder dom vill…

  Reply

  Inte förstå vad hon skall det vara om gen sekr utläggning..
  Juridiken ställer ju till det med allehanda krumbukter för att rädda förövaren….
  Men det behövs även ett jättearbete att ändra mäns kvinnosyn : ensam kvinna lämpligt våldtäktsoffer > inte klokt
  Tänker på kvinnan som släpades till en snödriva för ett par år sen…

  Reply

  Instämmer till fullo, man skäms å systemets vägnar att vi i Sverige inte klarar att hantera detta. Tack för att du tar upp det hela.

  Reply

  Jag ställer mig helt bakom dig i dessa ord!! Det här måste få ett stopp och våra lagstiftare skall snabbat som ögat se till att lagstiftningen skärps utav bara… Kvinnorfridslagen har funnits i urminnes tider, den gäller även 2017!!! #jagkräver

  Reply

  Väldigt bra skrivet! Håller helt med, fruktansvärd utveckling och vansinnigt det förekommer.

  Reply

  När skall vi i Sverige ställa oss upp och säga NOG ÄR NOG, skoltjejer blir kallade horor och gruppvåldtäkter avlöser varandra och tjejer är rädda att gå utomhus ensamma om natten, jag tycker det inte är OK och nu får vi faktiskt ta ståndpunkt istället för att gömma oss bakom våra datorer, telefoner och iPads. Inget våld varesig psykiskt eller fysiskt är OK. Poliser gör inget och våra politiker ligger platta och meningslösa.

  Kan vi göra något tillsammans?!?? Petition, demonstration….. ???

  Reply

  Otroligt bra skrivet! Det är så sorgligt att unga killar beter sig så här, att tjejer/kvinnor ska känna en enorm rädsla för att vara ute när det är mörkt samt att polisen/rättväsendet är så otroligt flata och mesiga. Varför ska det i Sverige oftast daltas med förövarna???

  Reply

  Andrea det är så fint med din blogg att man aldrig vet vad nästa inlägg handlar om..det var ett personligt o starkt brev. Tror inte det går att göra så mycket som privatperson,hemskt ! Vill passa på att tacka för allt du lagt upp under året, dom spontana bilderna på lilla Isabella är helt underbara! Jaxys intervjuer,skrattar ihjäl mig. Nyårsklänningarna,klickar o drömmer!! God jul till dig o din fina familj,från Heidi.

  Reply

  Du har många kompetenser men den här texten och det här ställningstagandet är det jag uppskattar mest. Tack Andrea. Du visar mod och engagemang i en viktig fråga.

  Reply

  Viktig fråga som det är bra att människor med många följare tar upp för att sprida opinion.
  Det enda som kan påverka ”makthavarna” är
  om vi slutar att knyta näven fickan o börjar protestera rejält så de blir tvungens att ändra på lagar etc.

  Reply

  Håller med dig fullt ut! Detta måste få ett slut! Vi har alla ett ansvar och dra vårt strå till stacken, men vårt rättsväsende måste kunna hantera detta!

  Reply

  Tack Andrea för att du tar upp det! Så bra skrivet och jag håller till fullo med dig, det är inte ok någonstans. Jag tror tyvärr inte samtyckeslagen kommer räcka och jag tror straffskalan behöver ändras rejält. Det är fruktansvärt, vilken horribel utveckling det har blivit i samhället.

  Reply

  Tack Andrea – mycket bra skrivet! Jag instämmer till 100%. Som mamma till dotter/döttrar (och även söner) så undrar man hur de ska klara sig i det samhälle vi lever i? Oron finner inga gränser när man måste släppa taget och de ska ge sig ut själva.

  Reply

  Väl skrivet! Dags för dig att styra mot politiskt engagemang? Du får min röst!

  Reply

  Bästa Andrea! Tack för dina åsikter och tankar❤️ God Jul och ett Gott Nytt År önskar jag dig och din familj.?☃

  Reply

  HEJJA DIG!!! Ta bladet från munnen och SKRIK! FÖr oss, våra medmänniskor, för våra vänninor, vänner, döttrar, mödrar. NU krävs det förändring!

  Reply

  Så bra text! Jag håller med dig fullständigt! Jag tror dessvärre inte att samtyckeslagen kommer göra någon skillnad.

  Reply

  Grymt bra inlägg!! Jag var på demonstrationen på Mynttorget. Ett sätt enligt mig är att ge bevislättnad åt målsäganden (precis som för Skatteverket i vissa skattemål vad gäller företrädaransvar), det får därefter åligga förövaren att motbevisa enligt “vanliga” bevisregler. Jag är jätteglad att samtyckeslagen äntligen införs!

  Reply

  Det som är oförsvarbart (utöver allt det andra) är att det tydligen stod män och störde manifestationen. De ska bara plockas in och låsas in. Vill också se högre skadestånd till offer, barn som vuxna i stället för skyhöga skådestånd till gärningsmän. Och att straffskalan för sexuellt våld ökas. Så ja, vi behöver ryta till!

  Reply

  SVT.se skriver idag om Emma Lindell och Filippa Bärve som har skapat namninsamlingen Vi Står Bakom Kvinnan i Fittja, som hittills har fått in drygt 62 000 st namnunderskrifter.
  En namninsamling kanske inte förändrar något direkt, men att skriva under är något vi KAN göra, och med det förhoppningsvis visa kvinnan att även om samhället har svikit henne, så har hon åtminstone stöd hos allmänheten . Nu ska domen överklagas och man kan bara hoppas att när allt är över blir predatorerna straffade.

  In och skriv på!
  https://www.mittskifte.org/petitions/vi-star-bakom-kvinnan-i-fittja-1

  Reply

  Heja Andrea!
  Tack för att du tar upp detta! Det är så sjukt att man inte förstår hur de totalt saknar empati- 5 killar på en tjej? Och överlever man det ens?
  Vi måste tala högt om detta och påverka genom att välja rätt valåret 2018. Det är våra politiker som ska stå till svars för vad de skapat i vårt samhälle.
  Och stå till svars ska de få göra, det får vi som väljare se till.

  Reply

  Heja Andrea! Tack för att du tar upp detta. Något måste förändras för så här kan vi inte ha det i vårt samhälle.

  Reply

  Det är förskräckligt! Blir tokig på att det bara fortsätter o fortsätter …….

  Reply

  Ja man skulle verkligen vilja ställa sig upp och göra något för den stackars tjejen i Malmö och alla andra drabbade!! Tack för att du engagerar dig! Inredning och mode i all ära, det är kul, men tänk att använda din förmåga att formulera sig, din klokhet , din energi att entusiasmera andra på något så här viktigt ämne. Tror du skulle kunna åstadkomma något.

  Reply

  Tack Andrea för att du uppmärksammar detta! Man kan inte tro att det är sant och att sådant här får förekomma överhuvudtaget. Det behövs verkligen krafttag från myndigheterna, inte minst polisen och lagstiftaren samt våra domstolar. I brist på detta är det så viktigt att vi, allmänheten inte står tysta och låter sådant här passera obemärkt. Det är också så oerhört viktigt att “offentliga” personer som du står upp för offren och påtalar det fruktansvärda och orimliga som sker just nu. Så, än en gång tack för att du inte är tyst!

  Reply

  Tsck för ditt engagemang! Helt sjukt det som händer och eskalerar!

  Reply

  Grymt inlägg! Samtyckeslagen är ett skämt, det förändrar ju ingenting, och kommer inte få fler våldtäktsmän dömda. Till och med juristerna själva säger det.

  Känner mig grymt maktlös i allt som händer. Sjukhusen rapporterar stor ökning av våldtäktsfall, polisen har inga resurser att utreda, och våldtäkter har blivit vardag. Med en liten dotter som håller på att växa upp, är det här mardrömmen.

  Det här borde få minst lika stor uppmärksamhet som #metoo, om inte ÄNNU större för det påverkar hela vår nästa generations kvinnor om det här får fortsätta. De kommer vara begränsade och otrygga i Sverige – som ironiskt nog kämpat för jämlikhet och trygghet i så många år.

  Det här föder ett sådant politikerförakt, då politiker blundat och låtit samhället utvecklas på det här sättet.

  Reply

  Jag håller med dig! Vad är det med män och våld?? Vad får de ut av detta? Var finns empatin som jag trodde alla föddes med och sen…?
  Män behöver bildas mer, det är inte vi tjejer/kvinnor som ska anpassa oss för att se upp med våldtäktsmän. Vi har problem med männens syn på kvinnors värde. Tur att metoo slog igenom så stort nu och det Höganäs priset för okänsliga män är att de får sluta på sina jobb.

  Reply

  Detta fenomen är så fullständigt vidrigt! Vad FAN är det för fel i skallen på dessa män som går något sådant?? Man blir så fruktansvärt förbannad. Svensk lagstifting är inte anpassad efter den här typ av brott för det är så fullständigt främmande, det kanske hände någon enstaka gång förr i tiden men nu är det vardagsmat p.g.a alla “trevliga” nya män här i Sverige som inte respekterar kvinnan ett enda dugg. Man blir ju bokstavligt talat mörkrädd och vill kräkas.

  Reply

  Håller med!! Jag kan bli så arg och frustrerad att läsa om våldtäktsmän som ej hålls ansvariga för sina hemska gärningar, och i vissa fall tilldelas skadestånd! Jag hoppas att lagen i Sverige inte bara “respekterar” de som ej råkat ut för sexuellt våld, men också dem som drabbats <3 Nuvarande våldtäktslagar är skrämmande. Offren blir på ett sätt svikna två gånger – först av våldtäktsmännen och sedan av rättsväsendet, och det gör mig illa berörd.

  Kärlek och respekt<3

  Reply

  Tack Andrea för att du tar upp våldet mot barn och kvinnor. Nej samtyckeslagen är ett skämt så länge det inte blir långa straff och utvisningar.
  Ser att det är över 250 personer inne på bloggen ang. fåtöljen och 68 som kommenterat gruppvåldtäkterna! Verkar som större delen av dina följare är
  miljöpartister mediefolk författare och artister för dom är ju knäpptysta. Skulle önska jättedemonstrationer i hela landet som visar att vi har fått nog.

  God Jul och Gott Nytt År!
  Christina

  Reply

  Jag blir förbannad. Vill slå nån på käften. Hur kan dessa gruppvåldtäktsmän bli friade gång på gång? Hur är det möjligt? Gör om, gör rätt rättsväsendet.

  Reply

  Nej lagen kommer inte att räcka men jag hoppas att den kan ha en normerande effekt. Männen behöver ändra på sig. Vi behöver nolltolerans mot tafs, trakasserier och övergrepp, för det börjar inte med våldtäkt, och det måste vi alla vara med och medverka till. Den här filmen Don’t make them drink tea, är bra:

  https://www.youtube.com/watch?v=oQbei5JGiT8

  Här ett inlägg från Anne Ramberg som inte tror på samtyckeslag:

  https://annerambergs.wordpress.com/

  Reply

  Våldtäkter är fruktansvärt men du ger en helt missvisande bild av orsaken till den friande domen i Fittja. Orsaken till att männen friades är inte några av de orsaker du angett utan helt enkelt att det inte fanns tillräcklig bevisning. Jag tycker alla borde läsa domen och bilda sig en egen uppfattning. Det fanns t ex inga tecken på det våld kvinnan påstår sig ha blivit utsatt för och inte heller någon teknisk bevisning för varken vaginalt eller analt samlag (varken sperma eller skador där). Kvinnan kan naturligtvis ändå ha blivit våldtagen men vi vill väl inte ha ett samhälle där personer kan fällas utan tillräcklig bevisning, bara för att det dom påstås ha gjort är vidrigt eller för att det är synd om den som säger sig ha blivit utsatt?

  Reply

  Tack! Så väl du uttrycker den bestörtning och hjälplöshet dessa rapporter skapar i mig. Våldtäkt är aldrig okej, aldrig nånsin. Mäns fysiska övertag har använts för att hålla kvinnor på plats genom historien, och nu när vi tar det intellektuella övertaget med fler kvinnor som akademiska studenter i de tunga facken – är förresten övertygad om att Drottning Estelle en vacker dag delar ut Nobelpris till en majoritet av kvinnor – måste även det fysiska få ett slut. ”Gå ut två och två”… det måste ha varit en manlig polis, inte en polis, som sa det. Låt våra söner hjälpa till genom att prata med dem om detta. Som Pippi sa: den som är stark måste vara snäll. Kram och tack än en gång

  Reply

  Håller såååååååå med dig!! Samtyckeslag är ett steg i rätt riktning men långt ifrån tillräckligt!!!!! Att Fittja-typerna går helt fria är något oerhört fel!! Borde finnas en rad olika brott att få dit dem för!! Upprörande! Totalt oväsentligt om hon var missbrukare eller någons tonåriga dotter — brotten är desamma…. Vi får inte tystna, utan nu krävs det att alla ryter i så att metoo får den effekt som krävs. Kram på dig och tack för att Du röt till! ❤

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här