Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

12:08 | April 5, 2018

Jeans jeans jeans

Så här stod jag och huttrade utomhus i morse.

Jag och Diana roade oss med lite outfitbilder. Jag fotade till ett samarbete och hon till sin instagram. Inte lätt att vara mamma till en “snart tonåring med koll” – men kanske inte heller lätt att vara barn till en influencer-mamma. Hahaha.

Hon kan allt om bilder, ljus, styling, bra fotoställen, poser, hashtags, samarbeten och ALLT som händer i sociala mediervärlden.

Fin balansgång det där. Hur mycket är för mycket att ha koll på och vad är lagom idag? När jag växte upp hade vi två tv-kanaler. Jag köpte min första mobil för egna pengar när jag var 20 år. Känslan! Idag har var och varannan unge den senaste modellen av någon snajdig telefon. 

Jag har valt att istället för att förbjuda alla appar där många i hennes ålder är idag – vara närvarande. Prata om allt och förklara. Förklara farorna men också det som är roligt och inspirerande och det som är elakt och destruktivt.

Om några veckor ska jag på “nätsmart-med-barn-seminarium”, det ska bli väldigt intressant.

Hur gör ni/hade ni gjort? 

Hur som – Dianas finaste foton på mig. Jeans jeans jeans.

Vi fotade bredvid Mr Cake, såååå cool bakgrund. Den råa betongen gör ju att alla kläder liksom poppar. 

Allt har ni sett förut: // Jeans  – Cubus // Skjorta – Stenströms // Skärp – urgammalt men samma märke och stil hos Polo Ralph Lauren // Skor – Zara // 

Nu ska jag iväg och spela in ett avsnitt tillsammans med Influencerpodden, så kul! 

KRAM 


8 kommentarer8 kommentarer om “Jeans jeans jeans”

  Tycker det är lite sorgligt med barn som leds in i den här världen. Hur har du resonerat kring det när du ber henne fota dig jämt? Blir ju en lite märklig uppväxt. Måste hennes vänner också fota sina mammor, dvs håller de föräldrarna också på med dagens outfit och posar framför sina barn?

  Reply

  Hej på dig!
  Jag växte upp på ett lantbruk, tillsammans med mina föräldrar och syskon. Vi har alltid fått hjälpa till och ta ansvar och varit delaktiga i verksamheten. Kan bara se att det gjort mig gott! Gett mig inte minst förståelse för vad mina föräldrar försörjt hela familjen på.
  Andrea visar delar av sitt jobb för sin dotter. Vad är skillnaden?
  Ödmjukhet och försök till förståelse brukar fungera!
  Önskar dig en bra fredag.
  Mvh Sofia

  Reply

  Hej Sofia! Låter mycket bra att ha växt upp på lantbruk och att du lärt dig att få ta i och jobba. Låter som riktigt jobb. Det här däremot, där det handlar om utseende och kläder och smink. Och ständigt fota sig själv och försöka se snygg ut. Är inte alls lika övertygad om att det gör gott för en 10-åring.

  Reply

  Hej!
  I princip alla barn har idag tillgång till sociala medier och påverkas av vad de ser. I detta fall tror jag det är en stor fördel att ha en förälder som jobbar med det, och på så vis även får se hur det går till bakom fina instagrambilder tex att det finns sämre och bättre dagar även hos influensers, att samarbeten som genererar pengar också kräver en viss mängd jobb och fina bilder etc Skulle tro att Andreas barn kommer få en helt annan distans till den ytliga delen av influencerjobbet än vad de allra flesta andra barn får.
  Dessutom är influencer ett “riktigt” jobb numera ?
  Mvh Sofia

  Reply

  Intressant och svårt ämne, skriv gärna mer om det och berätta efter seminariet.
  Jag har yngre barn men märker redan hur kul de tycker att det är att spela in klipp på sig själva, tack och lov inget som postas någonstans än.
  Jag är i din ålder och ändå så tacksam över att detta inte fanns när jag var barn/tonåring. Men dagens unga kanske har ett annat nät-omdöme? Berätta gärna, du är ju genom ditt jobb väldigt mycket mer insatt i sociala medier och konsekvenser än de flesta föräldrar.

  Reply

  Resonerat som du, med att inte förbjuda några sociala medier utan att istället prata mycket med barnen och informera om tuffa saker. Tills en dag, när ask.fm gjorde oss riktigt illa. Det är en app där det går ut på att man är anonym och frågar andra frågor. Rena mobbingappen! Oerhört grovt språk där naturligtvis det mesta handlar om sex på ett mycket negativt sätt. Så, jag tycker att sociala medier har mycket positivt med sig, men man får ha koll och prata med barnen, och totalt förbud för ask.fm…..
  Må gott!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här