Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

09:28 | April 28, 2018

Inspiration till trädgård och uteliv

Nu får ni se varför vi jobbat så hårt i trädgården i hela förra helgen! Solen sken så ljuvligt och vi upptäcker trädgården, detta uteliv! Lite roligt måste jag säga, allt är nytt och man vet inte vad som kommer upp i rabatterna.

Vi har fixat massor av saker – vi tar det i ordning. 🙂

SITTGRUPP – FÖR MYSIGASTE FIKAT

UTELIV

// SITTGRUPP // DYNOR // DRICKGLAS SOM MAN SLIPPER GETINGAR I // SERVETTER // ROLIGA, SOLCELLSDRIVNA LYKTOR OVANFÖR // Allting från Clas Ohlson.

PLANTERINGSLÅDA

En liten dröm vi har haft är en köksträdgård där vi kan odla egna kryddor och grönsaker. Nu har vi ett område i trädgården som inte är helt klart. Tidigare stod ett trist och trasigt växthus i plast där och vi kände att vi testar i mindre skala. Blir det toppen avsätter vi hela plätten till planteringslådor. 🙂

Cedric satte ihop lådan och så började vi fixa jord. I en sådan här plastpåse är det ihoppressad och torkad jord. Man tillsätter vatten, masserar och knådar jorden och så får man 10 liter jord! 

Så satte vi lite färdiga små växter som nu kan (förhoppningsvis) växa till sig och användas. 

Träpinnar håller koll på vad som är vad. 

Så nu har vi ett jättefint köksland men för att inte rådjuren ska äta upp allt har vi ett skyddstäcke på nattetid. Det skyddar även mot solen/fåglar om det behövs. Man fäster det med metallpinnar så det sitter väldigt stadigt. Allt hittar du hos Clas Ohlson

PLANTERINGSBÄNK 

Vi har också sått i kruka! Nu när vi har plats fick det också bli en planteringsbänk och en fin hylla att ha alla krukor och grejer på. Smidigt. Notera jycken som står och spanar i fönstret…

KRUKOR MED RULLFUNKTION

Vi har ju ett fint citronträd som stått inne över vintern men som nu fått komma ut och lufta sig. Hen fick en kompis, ett apelsinträd, och vi satte båda i krukor på en rullvagn. Då kan vi rulla runt efter sol/skugga, men också enkelt rulla in dem till hösten.

BELYSNING

Utöver de roliga figurerna som lyser på kvällen så har jag satt upp lyktor längs staketet vid köksdörren. Här kan man sitta och ta ett glas valfritt men slippa sitta i mörkret. Jag älskar sådana här lampor. Jag tänker midsommar, dansbana och kärlek.

PRICKEN ÖVER I

Precis som jag är lite besatt av att städa med diskhandskar tycker jag det är lika viktigt med trädgårdshandskar. Skyddar händer och naglar och så kan man hugga i lite bättre. Vi var fler som tyckte att handskarna var bra. 🙂

KRAM


5 kommentarer5 kommentarer om “Inspiration till trädgård och uteliv”

  Fantastiskt ute arbete med små fina avdelningar o vrår…
  Håller helt med om lampor skall absolut köpa en slinga på 10 lampor till pation i Spanien för att kunna njuta av varma kvällar tycker det är SÅ mysigt velat ha en ulligt o gulligt fårskinn till mitt sovrum o komplettera det stora bamsefårskinnet suktat på ett som jag spanat på länge men inte velat gå ner i pris men så idag hade jag bestämt mig för att slå till ändå kunde inte motstå det blekt gammalrosa och förvånad blev jag var halva priset trevlig suprise…?

  Reply

  Har ni snigelskydd på lådan? Här äts allt jag sår upp av sniglarna ?

  Reply

  Läste en gång till va smart med rullkrukor…
  Nu äntligen har jag fått veta va som där burkarna var bra för
  > getingarna Jag som gillar vackra saker har tyckt dom där glasburkarna varit stora och klumpiga suckat över ny innegrej men slippa getingar bra idé…

  Reply

  Smart med jorden, skall plantera om en masse…Fint & mysigt ni fått i er trädgård, men what,barfota(kidsen)redan?! Härnere på väst(bäst)kusten är det fortfarande dunjacka på…Även jag älskar lampslingorna, så enkelt sätt att skapa megamys för sommarkvällarna ute.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här