Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

14:04 | May 16, 2018

Veckans Pepp – Mindful Home, Lotta Hagelin

Idag i Veckans Pepp intervjuar jag Lotta Hagelin som har många strängar på sin lyra, men det vi framförallt pratar om är MINDFUL HOME. 

VEM ÄR DU?

Jag heter Lotta Hagelin är 51 år från Stockholm, gift med Greger och har 4 vuxna barn samt hunden Tess (Bichon Frisé). Jag bor sedan drygt ett halvår tillbaka i Barcelona.

Jag har alltid jobbat med människor och brinner för att få människor att må bra. Större delen av mitt liv har jag arbetat inom hälsa, fitness och skönhetsbranschen. Jag tycker om det holistiska SPA- konceptet där man tänker helhet och balans för att må bra (bra kost, regelbunden träning, mental avslappning och olika kropps- ansiktsbehandlingar).

Att skapa balans ger bra förutsättningar till få den bästa energin som vi behöver i våra liv.

Inredning har alltid varit mitt stora intresse. Jag började redan när jag var riktigt liten att möblera om hela tiden, först i mitt dockskåp och sedan i mitt rum. Jag tyckte om känslan jag fick varje gång när jag fick till det och det blev riktigt bra.

Det intresset har jag fortsatt att utveckla. 2006 flyttade jag och min familj till Los Angeles där vi bodde under 4 år. Där blev jag intresserad av de energier vi har runt om kring oss och hur vi kan stärka dem på olika sätt. Jag anmälde mig till två stycken olika Feng Shui-utbildningar.

Den ena Feng Shui kursen var inom Kompasskolan som kort kan beskrivas bygger på avancerade matematiska uträkningar och den andra kursen inom Formskolan som enkelt kan beskrivas som mer inriktad på färg, form och placering av sakerna och deras betydelse i hemmet. Därefter startade jag ett inredningsföretag i LA – HappychiRoom.

Genom mina samlade erfarenheter från både mina egna olika hem jag har haft genom åren samt, att ha hjälpt olika personer med sina hem har gjort att jag nu har tagit fram ett eget koncept.

Det bygger på att inreda både rent estetiskt och sedan ta det en nivå till och skapa den bästa energin i hemmet.

Jag är diplomerad Mindfulnessinstruktör. Mindfulness bygger på tre olika metoder som tillsammans skapar förutsättningar för en medveten närvaro – att vara här och nu. Det är bra för bland annat att minska stress samt ge en ökad känsla av förbättrad livskvalité. Jag tror starkt på att vi kan skapa och få stöd i livet även i vårt hem.

Därav har jag utvecklat det jag kallar Mindful HOME. Det är en helhet av bra rutiner som i grunden passar de flesta människor men som också måste anpassas till de de unika personer vi är. När vi skapar detta har jag sett ett flertal personer genom åren som hittar både sig själva, kärleken och sätter nya mål i livet.

“I vårt hem ska vi kunna njuta av vårt eget sällskap, umgås med familj & vänner och fylla på med massor av ny energi för återhämtning! 

För att skapa det bästa förutsättningarna för detta finns det ett flertal saker som du själv kan göra.”

Här är en lista som jag kallar för:

10 Golden Rules for a Mindful HOME

  • Vakna upp med solen. Ta det första 5 minuterna för dig själv och reflektera (undvik att titta på sociala medier eller nyheterna)
  • Vädra och få in frisk luft i ditt hem och andas (vädra regelbundet och ta ofta några djupa andetag)
  • Bädda sängen (gör fint och bona för dig)
  • Se till att ha en fin och ”ren” hall (bästa välkomnandet för dig när du kommer hem)
  • Friska fräscha växter (sköt om din växter)
  • Låt diskhon i köket vara tömd på disk och glänsande varje kväll innan du går och lägger dig
  • Stäng locket på toaletten (energin försvinner lätt ut genom avloppsrören)
  • Omge dig med saker du tycker om och vårda dem (det du omger dig med ska vibrera positiv energi)
  • Rensa bort onödiga papper och annat som du inte har nytta av längre (låt inget växa på hög)
  • Var sak har sin plats-regeln (det lugnar vårt sinne)
mindful home
Jag har precis lanserat mitt företag där jag erbjuder Coaching, Rådgivning & Mindful HOME. Det flesta av mina tjänster görs med fördel via Skype eller WhatsApp. Det gör att jag kan jobba med hela världen som arbetsfält. För vissa uppdrag finns jag på plats och jobbar tillsammans med mina klienter.

Min hemsida: www.lottahagelin.com  Här kan du läsa mer om de tjänster jag erbjuder. Där kan du också boka tid.

TACK LOTTA FRÅN ANDREA.

Visst är det intressant? Just det där med att vakna och ta fem minuter till mig själv. Moahahahaha, vet inte när det hände senast. Och det där med hallen och diskhon. Så enkelt men sååå effektivt. 

För er kära bloggläsare har Lotta ett erbjudande:  Skriv “Andrea´s blogg” när du bokar tid så får du 15% på alla priser. Erbjudandet gäller t o m 30 juni 2018.

0 kommentarerLeave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här