Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

18:25 | July 29, 2018

Vandra i Schweiz

Vilken dag! Rev av en två timmars hike och det var SÅ skönt. Eller – jobbigt också såklart, det är ju uppför i över en timme, men ändå. Ljuvligt.

Ni är många som frågar om vandringar i Schweiz. Jag har ju bara vandrat här i området runt Gstaad/Lenk så det är bara här jag har koll. Turistbyrån har massor av info och det är lätt att hitta alla leder då de är superbra uppmärkta. Det står också tidsangivelser på alla skyltar så att man vet (de är dock kraftigt saltade så att man blir glatt överraskad när det tar kortare tid).

Vissa hiker är också lite lättare, där man kanske går längs med bergskammen istället för uppför. Flera hiker behöver man gå både uppför och nedför på. Jag gillar inte när det är för mycket nedför, det sliter så på ben, knän och fötter tycker jag.

Gåstavar är också ett måste, vattenflaska och en liten chokladbit är inte heller fel. Cash måste man också ha om man planerar att äta på någon restaurang längs vägen, många av de mer temporära sommarrestaurangerna tar inte kort.

Man behöver också räkna in tiden att ta sig till och från vandringen. Ofta kommer man ju inte tillbaka till samma ställe och då måste man veta hur man tar sig hem igen tex.

Närkontakt med fotogenisk ko. Jag går alltid helt felklädd enligt schweizarna. Löpardojor och linne, big no no. Rutig skjorta, gröna shorts och kängor ska det vara. Men jag vill kunna köra på hårt och fort, då funkar inte ett par tunga kängor i min mening. Men men, en dag står jag där i rutig skjorta och ler, watch this space. 😉

Vätskepaus för man och lånehund.

Kolhydratladdning längs vägen.

Vissa leder ser ut så här tex medan andra är mer som stigar. HUR vackert? Idag gick vi från Simmefälle till Lenk.

Det finns massor med bra sidor där man kan hitta information tex Wegwandern och Myswitzerland.

Så här kan det se ut:

NU – inta ryggläge och vila upp oss. 🙂

KRAM


9 kommentarer9 kommentarer om “Vandra i Schweiz”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej! Så roligt o följa din blogg varje dag, härlig blandning o fina foton! Jo, hur är det med värmen nu? Är det svalare högre upp där ni går än nere i dalen? Funderar på någon av dessa vackra hiker men kanske bättre sen vår, tidig höst värmemässigt…
  Mvh
  Katarina

  Reply
 • God kväll!
  Visade bilderna för min man;
  “Galet fint, dit måste vi åka!” utbrast han o sitter just nu och letar efter hotell😊.
  Var i Gstaad (cafe, konditori?) hittar man den absolut drömgodaste chokladtårtan? Och om man bara åker en weekend; har du något tips på vad som är värt ett besök; restaurang eller kanske någon särskilt vacker plats osv.

  Fortsatt trevlig sensommar!

  Reply
 • Tack för bra tips, blir alltid så sugen på vandring i alperna när du visar bilder därifrån ☺️. Får börja spara nu så kanske jag kommer iväg till våren. Njut av semestern ❤️

  Reply
 • Tack!🙏

  Reply
 • Tycker du gör helt rätt som klär dig i det som känns bekvämt för dig vandringen är ju ansträngande ändå. Tycker det verkar tufft med rutig skjorta tunga vandringskängor och gröna shorts skall väl helst va lederhosen o rutiga skjortan flanell Schweiz e konservativt. Herrarna hade flanellskjortor…

  Reply
 • Men kängorna är väl till för ett ge stöd åt fotleden som är lätt att stuka annars i kuperad terräng. Man behöver ju inte ha det helt tunga artilleriet, finns ju många lättare varianter.

  Reply
 • Fast jag upplever att jag inte springer speciellt bra i kängor oavsett hur lätta det är. När de kommer med en löparkänga ska jag fundera.

  Reply
 • Finns bra utbud för terränglöpning eller trailrunning. Kolla t ex Salomon eller North Face. Många på rea just nu:

  https://m.addnature.com/lopning/loparskor/trailrunning-skor.html

  Reply
 • Hej!
  Vandringarna ser helt fantastiska ut!

  Har ni med er Isabella när ni är ute på trekking eller var är hon? Jag har själv en tvååring och det är ju lite svårt att komma ut i vissa ställen i naturen när man har någon med så korta ben med…

  Reply