Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

11:22 | July 30, 2018

Snyggt hus på Sardinien

Här kommer lite bilder på huset vi hyrde på Sardinien. Det är en bekant till oss som äger huset så jag vet inte om det går att hyra annars – ni är flera som har frågat.

Många här hyr annars ut sina hus via airbnb så vet man bara området man vill vara i så skulle jag titta där. Vi bodde nära Porto Rotondo som jag tycker är ett trevlig område. Inte lika hysteriskt och turistigt som Porto Cervo men ändå med lite puls. Vårt hus låg ute på vischan med en härlig utsikt över dalen och längst bort – havet. Väldigt rofyllt. Ca tio minuter till PR och stranden. Dessutom bara ca 15 minuter till Olbia, köplador och flygplatsen vilket var otippat smidigt när folk kom och åkte.

Det finns mycket att se på Sardinien men man åker inte runt överallt och kors och tvärs. Det är ön för stor för. Är man på norra sidan och vill göra trevliga dagsutflykter är det på norra sidan man håller sig. Att åka till södra är ca 3 timmar enkel resa med bil och då kanske man vill stanna en natt så man hinner med lite.

Det finns både sportigare utflykter, hiker, klättring, surfing osv att göra och så förstås tusen olika vackra stränder att besöka. Har man båtlicens finns det många små gummibåtar att hyra för en dag och då kan man ta sig ut till alla de små öarna runt om. Där är vattnet heeeeelt magiskt, finaste vattnet har ön Piscine (osäker på stavningen). Man har picknick med sig och det hela är väldigt avslappnat.

Det finns färjor också till de större öarna och att göra en utflykt till Korsika eller La Maddalena är inga problem.

Det är väl just att det är så avslappnat som jag gillar bäst. Ingen direkt trafik, folk är vänliga, det är förhållandevis billigt (om man inte går till något stekarställe förstås) och man vågar gå och lägga sig utan att vara rädd för att bli rånad/gasad som i södra Frankrike.

Det enda negativa skulle jag säga är att de inte är så förtjusta i hundar på samma sätt som i Frankrike. När fransmännen inte vill ha barn på restauranger/stränder vill italienarna inte ha hundar. Här finns istället dedikerade hundstränder dit hundägarna får åka.

Den underbara utsikten.

Huset hade två pooler, den man ser överst och så en nere vid bodegan där det också fanns ett utekök. Här åt vi ofta lunch innan vi packade ihop oss och åkte ner till stranden.

De flesta hus här följer en viss stil. De ligger ofta inbäddade i grönskan så att man bara anar hustaken när man ser husen från vattnet tex. Det är tydligen superstrikt med byggloven här och man märker att de inte vill ha några vräkiga moderna hus med flera våningar.

Huset ni ser ovan ser ju ganska litet och “lågt” ut men hade ändå två plan. Här gör många istället en avancerad källarlösning som jag tänkte visa er i ett annat inlägg. Jag har också fler bilder från ett annat hus som jag vet kommer att kunna hyras nästa år .

NU – hike. KRAM


19 kommentarer19 kommentarer om “Snyggt hus på Sardinien”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Fantastiska bilder intressant och få ta del av lokala bestämmelser att t.ex. inte bygga hus på höjden är det trista på många håll i Spanien att den som hostar upp ordentligt med pengar kan lägga ett hus så det förstör ett helt område…
  Men å andra sidan går det bra där med både hundar och barn….

  Reply
 • Ser lite ut som paradiset!

  Reply
 • Sardinien verkar ju vara ett supertrevligt resmål. Tar gärna emot tips. Hur ligger priserna för att hyra hus jämfört med södra Frankrike (som ju är helt galet under högsäsong 🙂

  Reply
 • Hänger inte riktigt med….om ni hyr av en bekant är det väl hur lätt som helst att få veta om “denne bekante” hyr ut till andra också? Antar att ni har någon sorts kommunikation eller hur?

  Reply
 • Hej

  Vad mysigt huset och området är, skoj att du delar upp inläggen så bra.
  Jag såg i inlägget tidigare vilket stup det var när din son och Ced klättrade…
  Och lilla låne hunden som fick svalka sig, sötnosen
  Kram

  Reply
 • Så roligt att följa dina inlägg, tips och återkopplingar. Tack!
  Det skulle vara bra med en gillaknapp, visar att man läst fast inte skriver något i kommentarsfältet.
  Fortsatt trevlig sommar! ☀️

  Reply
 • Wow, tack för all info! Vill veta allt om Sardinien, precis allt! Funderar ni på att köpa hus på Sardinien framgent? Ett sommarhus på Sardinien måste ju ändå vara drömmen!

  Reply
 • Såg att många hade frågor om att hyra hus på Sardinien, så jag tänkte bidra med ett tips. Via http://www.in-italia.se kan man hyra både hus o lägenheter runt om i Italien, vi har hyrt hus på Sardinien via den sidan och det har varit väldigt bra! Rekommenderas!

  Mvh Karin.

  Reply
 • Så bra kan ju va känsligt att ge ut info om en bekant som hyr ut huset är ju inte säkert de hyr ut utanför bekantskapskretsen där måste man va försiktig. Jag var ljusblå mot ett svenskt par en sommar som verkade trevliga men de ville bara komma åt vår lght till sina vänner trist erfarenhet att känna sig använd som ett medel…
  Ingen uthyrning för min del…

  Reply
 • Så trist!
  Har också hört från en kollega som köpt semesterbostad i värmen; helt plötsligt skulle “vänner” dom inte haft kontakt med på många många år komma och hälsa på och gärna stanna nån vecka…
  Sånt känns inte så ärligt.
  Mvh Karin

  Reply
 • Eller hur ??
  Tack Karin på att man måste verkligen va försiktig blir som i Martin Jungs gamla sketch
  “Nu är vi här Ester” ligger verkligen mkt sanning i den
  jo man måste va väldigt nog med tydlighet o rakhet…

  Reply
 • Jag blir så nyfiken på hur du menar med säkerheten på rivieran? Vi håller också till i södra Frankrike på somrarna men mer åt Toulon – Marseille hållet och jag upplever det som jättetryggt, tom Marseille.

  Reply
 • Hej Kristin, det kanske är bättre där men från Nice till St Tropez är det stora problem med inbrott, rån och gasning. Det är ett “känt” problem tyvärr. Vi kan tex inte vara på framsidan på vårt hus utan att ha allt låst mot baksidan. Flera hus som byggs nya nu byggs med “gaslarm” och panic rooms. 🙁

  Reply
 • Det är ju fruktansvärt! Har tyvärr blivit ett problem med inbrott och rån i Stockholm med, finns på senare tid ett flertal exempel i Djursholm, Bromma och nu senast Sollentuna….hemskt att inte kunna känna sig trygg i sitt eget hem!

  Reply
 • Gasning?! Låter helt fruktansvärt!

  Reply
 • Haha ja verkligen!
  Nu kände jag i och för sig inte till den pjäsen…men det löste Google galant åt mig, så ja, så kan det nog vara ibland.
  Fortsatt trevlig dag!
  Mvh Karin.

  Reply
 • Ja Google fixar allt…
  Mvh Ingrid 😉

  Reply
 • Alltså var tvungen o kolla att Marseille skulle va “lugnt” fick inte ihop den bilden i brottsindex ligger Marseille 15% över genomsnittet för hela Frankrike på i stort sett alla parametrar tom fransmännen själva är rädda för sin stad och i en jättestor undersökning o dom ovänligaste stöderna att semestra i hamnar Marseille på fjärde plats. …

  Reply
 • Nej jag menar inte alls att hela Marsielle är trygg! De delar av Marseille som är otrevliga är verkligen hemska!! Men där är ju ingen som inte bor där. Brottstatistiken klumpar ju dock ihop de delar av Marseille som är rena ghetton och de delar där “medelsvensson” bor. Min fundering var att i st tropez finns ju inte de ghettona, utan bara finare områden – men att det alltså ändå (el kanske snarare just på gund av det?) upplevs som otryggt.

  Reply