Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

18:17 | August 9, 2018

Borta bra men hemma bäst

Borta bra med hemma bäst. KÄNSLAN att komma in i vårt hus igår, så underbar.

Jag bara gick runt och njöt. Av hur fint det var överallt. Av hur mycket jag älskar allt vi fixat. Att jag fortfarande är så kär i “min” stil. 😉

Vill visa er bilderna från köket igen. Det var så fint att vara tillbaka vid köksbänken (hehe) och äta middag här igår med kidsen.

Det är Karl Anderson som har fotat och jag måste säga att han är sjukt duktig. Nu är ju köket väldigt fint såklart, men ändå, han har fångat det där ljuset som jag skriver om så ofta. Det här huset har ett magiskt ljus in, men det är svårfotat.

Så här ser det alltså ut nu när allting är klart. Jag vände ju på köksön, tidigare var den som en bardisk som gick ut från vänster vägg (bild här). Men det blev inte bra. Dels var det för långt från diskbänk till bardisk, ytan blev ooptimerad, dels skymde det fönstret vid köket och så blev det trångt att laga mat vid dörröppningen.

Så här tänkte jag kring HÄLL:

Jag ville ha en stor och bred häll och induktion. Har man en gång vant sig vid induktion är det svårt att backa. Jag jobbade ju fyra år i vitvarubranschen så där lärde jag mig ett och annat om teknik. 😉

Den här hällen är 90cm bred och har tre olika zoner. Jag ville också ha spisen i köksön så att man kunde både interagera med de runt köksbordet, men också se ut genom fönstret. Dessutom få plats runt om att bre ut sig när man lagar maten.

   

Så här tänkte jag kring KÖKSFLÄKT:

Som man ser på bilden så är köksfläkten sömlös med taket. Jag älskar det! En kåpa som hängde ner och skymde kändes “trångt” och skymde utsikten. Den här styrs med en fjärrkontroll som jag har i lådan under hällen. Fläkten är sjukt kraftfull så det är inga problem med os. Visste du att man egentligen ska sätta på fläkten några minuter innan man börja laga mat? Då hinner luften börja dra sig mot fläkten och det blir en bättre effekt. Tips tips.

Ett önskemål från Cedric var en VINKYL. Jag var inte så sugen på att ha ett helt högskåp, men då hittade vi den här som har bänksskåpsmått och ändå rymmer massor av dryck. Extra plus för den snygga träinredningen.

Ett önskemål från Diana var en BRÖDROST: Det har vi aldrig haft innan (jag tyckte det tog för mycket plats) men nu med både plats och en snygg variant så får den gärna stå framme. 🙂

Här står jag och lutar mig mot UGN + KYL/FRYSVÄGGEN.

Vi byggde på den här väggen med några centimeter för att få in ett skåp om 60cm till. Innan var det bara tre skåp i rad, nu fick vi in fyra. Det öppnade för möjligheten att ha ett helt kylskåp och ett helt frysskåp. LYX. Det har jag aldrig haft innan utan vi har alltid haft livsmedels-tetris i kyl och frys.

Jag ville ha en ugn med pyrolys som jag tycker är helt magiskt (att ugnen kan värma sig så mycket att den bränner bort alla matrester och sådant som droppat). Cedric tyckte det var viktigt med en ångugn för att kunna laga hälsosamt och bevara all näring.

De produkter vi valde som man ser är från Smegs designlinje Dolce Stil Novo. Jag gillar att den är väldigt minimalistisk och stilren. Den känns tidlöst snygg. Jag valde den rostfria varianten men den finns också i koppar om man vill ha in mera värme.

Köket frågar ni ofta om, det kommer från HTH, luckan är Athena och färgen Lera. Vi tog hjälp av butiken på Odenplan men jag vet att det finns lite olika köksbutiker runt om i Stockholm och Sverige.

Har jag glömt något? Jo, den grymma bänkskivan som är i princip helt okänslig. Klarar fläckar från frukt, syra (tex citron eller alkohol) och barnkladd utan minsta antydan till fläck. Från Silestone/Cosentino, färgen heter Vortium.

Golvet! Kommer från Bricmate men var en utgående sort. Thomas Sandell lärde mig tidigt att “liggande material ska vara samma ton”. Alltså bänksskiva och golv bör harmoniera färgmässigt tex. Här tycker jag det blev extra bra då köksluckorna är åt det mörkare hållet.

Nu – kräftskiva för att fira min älskade mor.

KRAM

 

 


8 kommentarer8 kommentarer om “Borta bra men hemma bäst”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Ja finns ju inga likheter med gamla köket… otroligt vad man kan trolla med utrymme o funktion gm att flytta på bardisken…
  Det nya blev såååå snyggt…

  Reply
 • Tack Ingrid!

  Reply
 • Otroligt smakfullt och snyggt. Ganska avskalat för att vara dig ändå (iaf som jag uppfattat det) men helt unikt och inte som överallt annars, marmor,marmor, blått och marmor igen. Är eg mkt för färg och mönster själv, även i kök, men skulle lätt kunna tänka mig ett sådant här kök. Du är otroligt duktig i det du gör!

  Reply
 • Det var nog bara styling-avskalat haha.

  Reply
 • […] Alla våra vitvaror kommer från SMEG. Ångugnen hittar du här och funderar du på att renovera köket så hittar du all inspiration till vårt kök här! […]

  Reply
 • Hej Andrea
  Jag älskar din inredning. Vill fråga om stolarna som ser lite retro ut, är det teak eller är de nyproducerade? M a o var är de köpta?

  Reply
 • De är palisander tror jag! Inköpta second hand på Lauritz för 10-15 år sedan av min faster och sedan har jag ärvt dem. 🙂

  Reply
 • Andrea vad snyggt ni har det. Är för gammal för att göra för stora renoveringar, men en ny kastrull skulle piffa upp det lite🤣. Undrar därför om din kastrull med vitt handtag som står på spisen, vilket märke har den?
  Tack på förhand.
  Catharina

  Reply