Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

20:55 | September 12, 2018

Arvegods

Arvegods när det är som bäst.

Ni vet ju sedan tidigare att jag har mycket från min farmor och farfar hemma, tex mina stora tjocka ananaslampor i massiv alabaster, sidobord, detaljer och porslin.

Nu när vi håller på att röja i mormors lägenhet hittar jag så mycket roligt!

Den här hörnan har blivit “mormors hörna”. Lampan, mattan och den lilla sadeln (som är ett gammalt askfat) är allt från mormor och morfar. 

Mattan har mormor knutit själv! Tyckte det var kul att placera den i den där hörnan, rya är ju superinne just nu. 🙂

Under det här bordet förde den en undanskymd tillvaro, men nu har den fått komma ut i all sin glans, haha.

Så tänkte jag och mamma sätta tänderna i det här köket. Det riktigt kliar i mig. På måndag drar vi igång med designarbetet.

Lilla Cora tar det hela med ro. Här har hon hittat något gosedjur och slaktat, därav alla vita grejer på golvet. Hon tuggar verkligen på ALLT.

Hur gulligt är inte det här rummet? Med matchande tapet och överkast. Plus dusty pink-matta och grön sänggavel. Hade inte kunnat göra det bättre själv. Här bodde jag jämt som liten när mamma och pappa reste. 

Nu börjar vi i alla fall se ljuset i röj-tunneln. Vad som är fint och ska behållas, vad som är fint och ska säljas, vad som är fint och ska skänkas och vad som får åka raka spåret till återvinningen. Mitt älskade återvinningen. 🙂

Nu ska jag packa, i morgon bitti bär det av till Verona i två dagar, så kul!

KRAM


3 kommentarer3 kommentarer om “Arvegods”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Verkligen älskar den underbara gröna gröna lampan, är och har alltid varit så svag för mässing.
  Visst känns det fint att ta till vara saker efter sina mor och farföräldrar.
  Ha det gott

  Reply
 • Va fint det blev med din mormors hörna👌Jag har också en😊 Vänliga hälsningar Linda

  Reply
 • Jag tycker ni är duktiga och tar urstädningen så bra. Tillåter er nostalgi men inte övernostalgi som gör att man inte kommer någonvart. Själv blev jag som lite lamslagen då min mormors hus skulle tömmas (hon lever dessutom ännu men är i glömskans dimma). Det var svårt. Kram

  Reply