Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

09:29 | January 2, 2019

Ipl, Pigmentfläckar

God förmiddag mina vänner!

Mycket frågor om min concealer/ipl osv, haha, ni är för gulliga. (Alla länkar längst ner så ni vet). 

Vi börjar med IPL-behandlingen som jag gör för att bli av med pigmentfläckar. Jag har ingen helt osminkad bild från “före” men på bilderna nedan ser man ändå lite och då har jag ändå smink på.

Det är mer som sjok än enstaka fläckar, även om dessa finns också. Framförallt en mellan ögonbrynen och så har jag haft en under näsvingen som alltså inte är födelsemärken.

Gjorde behandlingen hos “min Emelie” som ni känner sedan tidigare och hon har estimerat att jag kommer behöva totalt ca 3 omgångar. Den första är alltså avklarad och om den skrev jag HÄR

Behandlingen var faktiskt inga problem alls och efteråt så fjällade jag “pigment” i två-tre veckor. Framför allt den lilla fläcken mellan näsa och mun bara lossnade i ett stycke, oups.

 

Den här bilden är från juldagen och då är det ingen fläck där! Men man kan se att fläcken mellan ögonbrynen är ljusare nu men den kommer behöva mer jobb innan den är borta helt.

Det är processen som gör att pigmentet sedan försvinner och fläcken likaså. Jag har inte märkt att det blivit värre eller fler fläckar nu än innan, något som vissa av er hade upplevt när ni kommenterade. Men jag tror det har att göra med vilket pigment man har i sig själv.

Det är alltså inget solande för mig nu, trots fina dagar här i alperna. Smörjer mig med SPF50 och sitter med ryggen mot solen, det är inga problem.

Så till concealern! Jag använder oftast inte concealer utan använder foundation över hela ansiktet beroende på tillfälle men när jag har concealer är det legendaren YSL Touche Eclat. 

Lätt fräschör – Lumenes CC cream
Tyngre “täck” som håller hela dagen – Lumenes Blur. Nu i en lite mörkare ton, nr 4, för att inte se så vinterblek (läs död) ut. Annars har jag oftast nr 3.

För glow så blandar jag i Lumenes Glow i Blur, ett knep jag lärt mig av TV4 Sminket. Så får man superfin lyster och täck utan att det ser ut som man har lagt en kaka i ansiktet.

På bilden här tex har jag använt följande:

Foundation: Lumenes Blur nr 4
Glow: Lumenes Glow nr 5
Brunpuder: Mac
Brunglitterpuder för kinderna: Isadora
Highlighter: Ciaté
Ögonskuggor: Palett från Ciaté
Mascara: Ciaté
Läppstift: Mac
Läppglans: Mac
Adlinks.

Nu ska jag hika uppför Wasserngrat igen. Vi turas ju om att ta Isabella så när jag väl kommer upp så åker Cedric skidor. Sedan blir det lunch med lite kompisar på Eagle och så kanske en liten sväng i byn. Härliga dagar.

KRAM


3 kommentarer3 kommentarer om “Ipl, Pigmentfläckar”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Härliga dagar låter det som, bra att du inte solar i Aperna efter hudbehandling, vid ett tillfälle i franska delen av Schweiz var jag uppe på en glaciär o solade friskt, när jag kom hem efter en intensiv vecka med jag tror ngn osträtt varje dag så magen var som en balong, men kunde inte begripa att det kändes som jag hade ont i mittbenan, kollade jo den var illröd, där hade solen tagit för fullt, så se upp med alpsolen, sved ett bra tag….

    Reply
  • Det syns skillnad, skönt att det funkar och att du hittat nån du litar på som kan hjälpa dig!

    Reply
  • Beauty före och efter…

    Reply