Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

17:51 | February 9, 2019

Störtlopp herrar, Åre

Vilken kul dag! Först en mysig morgon hemma med havregrynsgröt, lite mail, gos med Cora medan temperaturen gick upp lite. 

Skidstrumpor från Skistar och underställ från Kari Traa. Har flera underställ från det märket och de är grymma. Varma men inte så tjocka att man inte kan röra sig och – framförallt – kliar inte. Jag är superkänslig för minsta material som kliar och blir tooookig om det är minsta antydan till “kli”. Adlink.

En äkta gentleman som bär mina skidor till backen. <3 Så mycket snö överallt! Vi åkte i flera timmar innan det var dags att titta på herrarnas störtlopp. Organisationen här på VM i Åre är top notch måste jag säga. Allt flyter perfekt, inga köer, du kommer in med ditt liftkort på arenan och så är alla supertrevliga och hjälpsamma. Lyckat!

Trots klart utmanande väder med dimma och ymnigt snöande fick de till slut igång störtloppet efter lite väntetid. Sjukt kul stämning med stora skaror norrmän som förstås var lyriska över guld och silver. Sedan en härlig speaker + grym musik gjorde det till rena festivalstämningen trots att vädret kanske var lite utmanande.

Aldrig sur på tur!

Efter tävlingen körde vi mer eller mindre störtlopp själva ner till Timmerstugan där vi blev bjudna på bubbel av Sonny som driver restaurangen. Kändes väldigt festligt allting. 🙂

 

Ser ni hur mycket snö det är? Köpte ny hjälm igår och skidglasögon då Ivar har fått ärva mina gamla. Hans gick sönder förra året, lite läskigt faktiskt när hela plastkåpan lossnade! Nu är det rena rean häruppe nu så allting var nedsatt, I like. Skidglasögonen är Ingemar Stenmarks design, tyckte det var lite roligt. Kläderna är från Perfect Moment, älskar retro-stilen! Adlinks.

Nu har vi precis rivit av tre kilometer längd. Cedrics första! Jag älskar ju längdåkning och har åkt Tjejvasan tre gånger och har länge velat att han ska lära sig att åka. Han är ju väldigt sportig så jag var inte speciellt orolig att han inte skulle “få till det”, men ändå. Det är ganska mycket teknik innan man fått kläm på det.

Vi tog några lätta varv och det gick riktigt bra. Imorgon blir det fem kilometer, skynda långsamt. 🙂

KRAM


3 kommentarer3 kommentarer om “Störtlopp herrar, Åre”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Ja i Åre har ju verkligen
  Kung Vinter varit framme med besked så snötyngda granar…
  Härlig skidklädsel…
  Instämmer har samma problem hyperkänslig mot att ngt kliar….

  Reply
 • Oj va snö!!! Härligt. Och kul att vara på plats i Åre! Hoppas det gick bra i spåret!

  Reply
 • Så snyggt med retro-kläder
  Klassiskt vinner
  Tjej Wasan tre ggr, mäktigt!!!!!
  Njut och tyvär all snö i Skåne borta igen men den kommer åter, gick själv på tur i Skåne o Blekinge för två veckor sedan, vädret rår vi inte på /

  Reply