Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

20:12 | February 14, 2019

Torsdag

Kul torsdag. Riktiga vårkänslor nu. Soluppgången vid 07 i morse var helt otrolig. Så vårfåglarna på det.

Sverige i januari – allt är förlåtet!

Och spännande påse från Faye adlink.

Killarna från Stengruppen kom förbi med skivorna till badrummet. Imorgon kommer rörmokaren och då har vi fungerande handfat! Nästa vecka kommer spegel och lampor. Spegeln ska gå där det är tomt nu och hela vägen tills där badrummet slutar (längst till höger i bild).

Stenen är Silestone, precis som i köket och som jag använt förr. Jag gillar det materialet, framförallt för att det inte är känsligt. Efter att ha haft marmor/kalksten/crema italia i badrum så är jag SÅ trött på natursten. Det är för känsligt helt enkelt. Eller så är det jag som inte kan hantera det, haha. Nu kan Diana tappa ut rött nagellack (har hänt), jag kan glömma locktången på full värme (har hänt) och Cedric kan ha sina naturtvålar liggandes vid handfatet direkt på stenan utan att det blir permanenta fläckar (har hänt).

Samma företag som fixade vår köksö fick också ta sig an den här utmaningen med gerade kanter. Inte alla stenföretag vill göra det nämligen. Man älskar ju att jobba med proffs.

Det är samma med kaklet, det är inte heller natursten av ovan nämnda anledningar. Vi hittade det hos Badrumsgruppen och tog den matta varianten. Jag tror att Jonny som jobbar där skulle strypa mig till slut, jag var så velig på storlek, matt eller blankt, hela skivor osv. Det finns flera olika leverantörer som tillhandahåller just den här typen av sten, men jag gillade deras mönster bäst. Värt att åka runt och titta tycker jag när man ska ha en sten med mycket mönster i.

En annan sten vi tittade på var en marmor som heter Estremoz, men hela den sändningen var i princip vit. Varför betala marmorpris och få standardkakel-vitt? Ta gärna den där extra svängen då för att kolla lite extra, det är ändå mycket pengar när man gör om badrum och man vill inte att det blir fel.

Illustrativ bild till snickaren hur jag vill göra med skåpen. Så här gjorde jag ju bokhyllan i vårt gamla hus och jag vill ha något liknande nu, fast inte lantligt då. Den här skapade jag med fläktskåp från Ikea som jag byggde ihop och sedan fixade vi (nåja – hantverkaren) en bokhylleställning av mdf. Vi använde ett bakstycke av pärlspont och målade mdf-en i samma färg som skåpen. Otroligt kostnadseffektivt.

Nu har jag vinkat av killarna på Centralen (de ska till Åre över helgen) och nu blir det tjej-weekend för hela slanten här hemma. Mysigt.

KRAM


4 kommentarer4 kommentarer om “Torsdag”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Åh ser ut att bli mycket snyggt!
  Förstår vad du menar med natursten…har det i min “tvättstuga”….ingen höjdare😕

  Reply
 • Kommer bli supersnyggt!

  Reply
 • Hej!
  Så fint det blir😍Vi ska byta kök och jag har också valt Silestone så nu är jag nyfiken på vilken sort du valt… ( vi valde snowy Ibiza ) och vad du menar med ” gerade” kanter?
  Ha en fin helg
  Hälsningar ”Cindys matte som vann så fina underlägg” ☀️

  Reply
 • Här ser du. https://sv.wikipedia.org/wiki/Gering

  De är liksom sneda mot varandra. I köket har vi Vortium och i badrummet har vi Yukon. Viktigast är ju hur färgen funkar mot köksluckorna/golvet/kaklet etc. 🙂

  Reply