Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

17:24 | February 16, 2019

Hållbar inredning i Nyhetsmorgon

I morse var det dags att prata hållbar inredning i Nyhetsmorgon. Förmodligen mitt svåraste inslag någonsin då det finns så många aspekter på hållbart och folk har en tendens att nästan vilja missförstå.

Därför tog jag med lite av allt. Återbrukade möbler, svensktillverkade kvalitetsmöbler som håller livstider, produkter gjorda från återvunna material/naturmaterial/spillmaterial. Hela listan med motivering varför de fick vara med i inslaget hittar du HÄR.

Jag bar dessutom mormors gamla topp och kjol från Busnel adlink samt skor. Allting måste vara från 60-talet av döma av snittet. Kvalitet lönar sig i hållbarhetssammanhang! 🙂 Diademet har jag ärvt av Cedrics mamma.

Klippet:

Hållbar inredning – Så möblerar du klimatsmart

Är du intresserad av inredning men vill samtidigt värna om miljön? Då ska du lyssna på Andrea Brodin ger tips och inspiration om hur man inreder hållbart och klimatsmart.

De här stolarna har min vän Sanna stylat för Myrorna. Det är likadana stolar, men med lite färg och en stuvbit blev stolen till vänster som ny!

Linne, återvunnet, eko-städprodukter, korgar i vattenhyacint, väskor i återvunnet PET, disktrasa från gamla tyger osv.

Kuddar i olika återvunna och/eller ekologiska material. Kudden längst till vänster är tyg från julgranen jag visade i Nyhetsmorgon innan jul, nu återvunnen!

Mormors outfit!

Proffsiga och gulliga Jenny.

På armen bar jag armband (lånat) i metallen Humanium som är metall utvunnen från nedsmälta vapen.

Fick frågan vad jag hade hemma som vad hållbart och svarade att det är allt som jag ärvt från min farmor och farfar (och numera även mormor). Ni som följt mig länge vet hur mycket grejer det är. Lampor, fåtöljer, mattor, porslin + glas + bestick, tavlor, soffbord, sidobord… Återvinning när det är som bäst!

KRAM


8 kommentarer8 kommentarer om “Hållbar inredning i Nyhetsmorgon”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Tack för ett väldigt bra inslag i Nyhetsmorgon! Både informativt och inspirerande. 🌷

  Reply
 • Vad glad jag blir, tack!

  Reply
 • Silverskorna var dom från NK ? Har ett par (och i ett par i svart lack )efter min moster . Tyvärr en storlek för små .
  Tack för en trevlig blogg o dina inslag i nyhetsmorgon.🤗
  Lena

  Reply
 • Ja från NK! Sååå fina. Måste bara klacka om dem insåg jag. 😅

  Reply
 • Så bra du passar i klänningen!
  Dom benen har då varit på träningsläger😉
  Vad menar du med att folk nästan vill missförstå förresten?
  Skulle gärna se dig i längre inslag i tv-rutan, så naturlig och tydlig.

  Reply
 • Ett exempel är att man tror sig veta att det inte går att inreda hållbart. Att allt handlar om att köpa nytt. Vilket jag 1) inte tycker att inslaget på Nyhetsmorgon handlade om alls (många som trodde det och kommenterade på Nyhetsmorgons FB + min insta utan att ens ha TITTAT 2) ni som tittar på mina inslag på Nyhetsmorgon vet att jag varje gång tar upp hur man kan få känslan utan att byta ut hela bohaget/köpa nytt/kasta.

  Ni vet också hur mycket loppisfynd/ärvda saker jag har här hemma så jag blir irriterad när folk drar snabba slutsatser för att det är enkelt.

  Reply
 • Ok, då är jag med!
  Tyvärr finns det människor som ägnar för mycket tid till att gnälla, påpeka och ofta ha en dömande inställning…
  Du är väl den som verkligen tänker igenom innan du skrider till verket beträffande inrednings-åtgärder/inköp OCH återavänder/hittar nya funktioner för både möbler och mindre attiraljer!
  Och den lilla “inredningskoden om 3” är så effektiv, den praktiseras här hemma med framgång vill jag säga. Har sparat x-antal slantar, tid och byggdamm med hjälp av den. Sovrummet fick en helt ny atmosfär, helt otroligt faktiskt!
  Ha en härlig söndag☀

  Reply
 • Outfiten är som gjord för dig!👍
  Roligt att kunna använda något som en släkting använt!😊

  Reply