Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

07:27 | March 17, 2019

Kraschat bilen

Uh, så trist men igår eftermiddag frontalkrockade jag men en vägstolpe. Allt gick bra för mig (som var ensam i bilen på väg att handla) men bilen, min älskade bil är svårt tilltygad.

Det var glashalt på platsen och jag hade inte en chans utan hela ekipaget gled rakt fram. Själva stolpen var fäst i ett betongfundament som var det som gjorde att det tog tvärstopp. Eftersom jag kom så långsamt så löste aldrig airbagen ut så mina nackmuskler har ju fått sig en rejäl omgång kan man säga.

Det hade förmodligen inte hänt om jag hade haft dubbdäck vilket ju är lite sorgligt. Vi har inte dubbdäck utan “dubbfria vinterdäck” men bärgaren som kom och hämtade bilen tyckte jag var en idiot som hade det. Försökte motargumentera med att det ska ju vara lika bra, att luften i Stockholm kräver dubbfritt och att man inte kan köra överallt längre om man har dubbar. Varpå han svarar “men allt är väl ok om du kör stora stenar”? Hahaha, det var ju ändå dagens skratt mitt i allt det eländiga.

Så nu är bilen bärgad och det är oklart om/när den blir klar att köra igen. Istället blir det tåget hem ikväll. Vi hade tur som hittade biljetter då det är skidskytte-VM i Östersund och precis allt är fullbokat.

Lärdomar: dubbdäck är alltid säkrare, ha varma kläder på dig/med dig om du ska stå ute en timme och fixa med bilen + bärgaren (jag hade en liten väst, inga vantar eller mössa) och ring försäkringsbolaget direkt.

Vi ska i alla fall njuta av de sista timmarna här idag innan det bär av hemåt och så får vi se när vi blir med bil igen. Sådan otur men ändå glad och tacksam att det inte gick värre!

KRAM

 


18 kommentarer18 kommentarer om “Kraschat bilen”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Usch, obehagligt, tur att allt är bra med dig iallafall, en bil går att ersätta 🤗

  Reply
 • Åå men tur att farten inte var så hög iallafall. Kan vara bra att ge dig iväg och checka av nacken; bra om det finns noterat i journalen.
  Må så gott!

  Reply
 • Hej

  Nämen oj, stackare vad hemskt, ta hand om dej och kolla nacken hos läkare
  Tur att ni fick tågbiljetter, trevlig resa hem
  Stor Kram

  Reply
 • Usch så tråkigt men tur att farten var låg! Ett läkarbesök är ett måste! Kram

  Reply
 • Vad är det för bärgare som pratar på det sättet till dig när du varit med om en shock? Inte ok. Dubbdäck eller inte dubbdäck – det spelar faktiskt ingen som helst roll när det är glashalt. De flesta dubbar slits dessutom ut efter en säsong.

  Vila, ta hand om dig och uppsök läkare för att få nacken kollad. Är det en nackskada behöver du oftast ha läkarintyg senast tre dagar efter olyckan för att din försäkring ska täcka det.

  Reply
 • På landet säger man sanningen, inte behöver man vara okänslig för det.
  Du behöver väl inte bli kränlt för nån annans skull speciellt då denna tyckte det var lite kul.

  Kram till dig, Andrea!

  Reply
 • Åh nej! Tur att du klarade dig oskadd men kolla upp nacken. Kram

  Reply
 • Har kört med dubbfria i 10 års tid i norra Sverige utan problem. Olyckan kan vara framme oavsett, bärgaren borde veta bättre. Huvudsaken att du klarade dig!

  Reply
 • För det första, glad att du klarade dig oskadd (även om du borde söka upp läkare som många föreslagit).

  För det andra, dubbdäck är bevisat bättre. Bärgaren kunde dock uttryckt sig lite mer diplomatiskt, men förmodligen är du inte den första stockholmaren som hamnat i diket.

  För det tredje, förbättringen på miljö och hälsa genom att köra dubbfritt på t ex Hornsgatan är nästan försumbar. Det är en politisk agenda. Vill man göra skillnad på riktigt måste man förbjuda biltrafik.

  Slutligen, om din bil har några år på nacken och reparationen är kostsam, kan försäkringsbolaget vägra att ersätta reparationen. De går efter sina listpriser och tar inte hänsyn till andra faktorer. Råkade ut för detta själv nyligen. Vår bil värderades lågt trots att vi haft den från ny, servat den på märkesverkstad etc. Vi åkte då runt till alla de verkstäder som försäkringsbolaget hade på sin lista och fick då kostnadsförslag som var hälften av det vi fick på den första verkstaden! Helt galet, men lycka för oss, eftersom det gjorde att vi kunde behålla vår kära bil.

  Reply
 • Låter som att du hade änglavakt 🙏🏼💙. Säger som övriga – kolla nacken, för säkerhets skull bara.
  Tillhör dubb-sidan 👊🏼, men det verkar vara en känslig fråga som allt annat 🙄. Fritidsbor i fjällen och kör upp 1-2 ggr i månaden. Men det är såklart mindre bra hemma i Stockholm.
  Skönt att att det slutade gott ändå!

  Reply
 • Men fy! Hoppas allt blir bra med din nacke, precis som du skriver har säkert musklerna som fått sig en rejäl omgång.

  Var extra snäll mot dig själv framöver. Vet av erfarenhet att det kan komma efterreaktioner på en sån här sak flera veckor efteråt…

  Kram

  Reply
 • Sicken otur! Tur allt gick bra med dig iallafall! Bilar kan ju alltid ersättas men det blir ju förstås en massa onödigt krångel som man inte hade räknat med. Och ja, dubbdäck och fyrhjulsdrift är att föredra i vinterväglag!

  Reply
 • Andrea, vad skönt att det gick förhållandevis bra ändå!
  Håller med kommentaren ovan: Dubbdäck och fyrhjulsdrift är det bästa i vinterväglag! Självklart greppar dubbar bättre på en isyta, än odubbat.
  Ett tips: Provbromsa ofta när man kör på en vinterväg, så man vet hur halkigt det är.

  Reply
 • Sån himla tur att det gick bra ändå! Slås av vilken generös och klok människa du är Andrea. Mitt i shocken delar du med dig och ger råd, lyfter blicken, ser hela historien utifrån och sammanfattar, för att hjälpa andra att styra undan från det du hamnade i.

  Angående bärgningar hörde jag på radio nyligen att “Stockholmarna” står för den absoluta majoriteten av alla bärgningsbehov i Jämtland och Härjedalen under vinterlovsveckorna och värst är det under Stockholms sportlov. Man får se bärgarens kommentar i ljuset av det.

  Ta hand om dig, vila och kolla nacken. <3

  Reply
 • Så trist att höra, men du hade ändå tur i oturen. Som flera har skrivit kontakta läkare snarast så du får nacken röntgad så att det finns en dokumentation på skadan om du skulle få framtida besvär och behöver nyttja din försäkring.
  Ta hand om dig fina Andrea.

  Reply
 • Som sagt tur att det gick bra men ha koll på nacken…
  Tröttsamt med folk som väljer uppläggning i en sån situation o lägger lök på laxen istället för empati som hade varit rätt i det läget….

  Reply
 • Usch, så fruktansvärt. Jag och min man krockade med bilen förra året i mars månad på motorvägen. Jag var gravid i vecka 25 ovanpå allt. Allt gick bra, som tur var! Men bilen totalkvaddades och vi fick köpa en ny. Mindre roligt. Tur att det gick bra för dig.

  Reply
 • Oh hjälp, på motorvägen? Fy så hemskt. Tur att det gick bra!

  Reply