Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

19:34 | May 12, 2019

Uteplats, Trädgårdsarkitekt, Sociala media-vila

Hallå vänner här är jag!

“Unnade” mig lite sociala media-vila över helgen och fokuserade på Isabella. Det var vi två själva nästan hela helgen och vi har haft så mysigt. <3

Fixat hemma (jag plockar upp hon river ut), tittat på Madagascar, lekt, gått på promenad, vattnat blommor och lite annat som inte kanske behövde vattnas, ätit lunch med mina föräldrar, haft en annan tvååring på playdate, gått i myskläder till lunch, facetimeat med “Dada”, cyklat, druckit varm choklad (havre såklart), krossat en parfymflaska på hallgolvet så att det nu doftar eh parfym, trimmat mina palettblad som fått en tillväxtchock (för mig), tappat ett gosedjur utomhus som jag måste gå och leta efter i morgon och så smugit in i syrrans rum för att stjäla nagellack.

Jag har också börjat snöa in helt på vår tilltänkta uteplats/däck eller vad man nu ska kalla det. Det sluttar där jag vill göra ett däck så det behöver fyllas på ena sidan och sen tänker jag breda trappsteg ner från den branta delen som man kan sitta på? Så massor av växter och olika träd typ citron.

Kan ni tipsa om någon som är bra på att rita upp ett sådant här förslag så att kommunen (om de behöver godkänna – inte säkert, beror på hur högt från mark däcket blir tydligen) förstår vad jag menar?

Lite inspiration jag tog i all hast från Pinterest.

Vi kommer behöva någon slags avgränsning mot en gångväg. Plank/häck/mur/staket… Idag är det en mix av plank och häck.

När jag ändå håller på vill jag också byta ut vår balkong som jag tycker är lite oproportionerlig. Den är väldigt avlång utåt. Som en tunga rakt ut liksom. Jag gillar inte oproportionerligt, haha.

Men – ALL IN GOOD TIME. Jag tänker att vi funderar och planerar nu och så kanske det blir av nästa år. Jag vill vara helt säker på alla lösningar innan vi kör.

Visar ritning när jag fått tag på någon som är bra på sådant.

KRAM

 


6 kommentarer6 kommentarer om “Uteplats, Trädgårdsarkitekt, Sociala media-vila”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag har anlitat slottsträdgården i Ulriksdal för skisser av trädgården, val av växter (citronträd är alldeles för krävande), placering av trädgårdsland, nivåskillnader m.m. Om du vill ha liter mer arbetade arkitektskisser så kontakta Oscar Sejnäs som ritat Valeries husombyggnad och uteplats med terass och sittytor ner mot gräsytor. Vi använde Oscar som bollplank för ett helhetsgrepp kring entré och uteplats och är supernöjda.

  Reply
 • Men så bra info, tusen tack!!

  Reply
 • Hej! Jag kan rekommendera Outdoory. Ta gärna kontakt med Johanna.

  Reply
 • Tack!

  Reply
 • Spana också in bengtssondesign.se, så fina utemiljöer!

  Reply
 • Hej,
  Kontakta Ulf Nordfjell, en av landets bästa landskapsarkitekter. Känner honom och vet vad han har gjort tidigare.

  Reply