Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

20:29 | June 30, 2019

Sommarprat i P1 och Podd med Bathina

Idag låg jag och lyssnade på Sommarprat i P1. Riktig nostalgi, det brukade vi alltid göra när jag var liten. Då förstod jag kanske inte riktigt storheten i det men nu är det ju urhärligt att slå ihjäl en timme med att lära sig något nytt. Förhoppningsvis.

Jag lyssnade bland annat på Anders Hansen, oj oj vad bra. En mix av otäckt och ögonöppnare. Jag noterade bland annat: regelbunden pulshöjande motion för hjärnan, allt är bättre än inget, hjärnan räkna varenda steg. Sömnbrist gör att vi blir mer lättstressade, lägre toleransnivå för stress och dessutom risk för sjukdomar som diabetes.

Sedan mobilanvändningen, särskilt bland unga idag. Jag har skärmtid på de stora barnens telefoner så telefonen stänger automatiskt av alla appar efter den givna tiden. Då kan man bara ringa eller skicka sms och det är NOLL intressant bland dagens unga kan jag meddela…

HÄR finns hans prat. Jag hann igenom halva Magnus Ranstorp också, väldigt spännande och intressant. Isabella Löwengrip har jag också bockat av och Stina Wollter ska tydligen vara väldigt känslosam. Mycket att se fram emot helt enkelt! 🙂

Har ju helt glömt bort Bathinas podd också som jag var gäst i i mitten på juni. Jag låter lite hes då jag var så otroligt förkyld men vi hade bra snack. Jag tycker Bathina är en helt extraordinär person. Varm, cool, smart, kunnig, rolig och väldigt generös med allt utöver att hon kan driva med sig själv vilket jag tycker är befriande. Det är raka rör som gäller och sådant är jag väldigt svag för.

HÄR kan du lyssna på vårt prat. 

Ha en underbar kväll, KRAM


3 kommentarer3 kommentarer om “Sommarprat i P1 och Podd med Bathina”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Men Gud vad smidigt med en telefon som stänger av appar etc en viss tid. Hur lägger man in det?

    Reply
  • Ja, jag blev också nyfiken. Och hur länge har dina barn skärmtid, om du vill dela med dig? Ha det underbart på Sardinien! Planerar en första resa dit, så är oändligt tacksam för alla tips. Kram!

    Reply
  • Lyssnade också på Anders Hansens sommarprat och är väldigt glad för det! Fastnade för det han pratade om kring evolutionen och vår hjärna, att vi inte är skapade för det här stressiga och digitala samhället vi lever i idag. Att ångesten som väldigt många har och som 1 av 10 medicinerar mot beror på att vår hjärna är anpassad efter ett annat sätt att leva. Tyckte det gav förståelse för mycket. Att vi inte är gjorda för att vara glada och lyckliga 24-7 för då hade vi aldrig överlevt tidigare i vår historia. Han satte fingret på mycket. Och såklart vikten av motion och att sova mycket! Älskar när sommarpraten ger nya insikter. 🙂

    Reply